50% goedkoper vertalen

vrijdag 5 februari 2010

U wilt natuurlijk niet teveel kwijt zijn voor uw vertalingen en daarbij helpt de overheid u een handje met de subsidieregeling prepare2start.

De subsidieregeling prepare2start is  bedoeld als ondersteunende maatregel voor ondernemers die nog niet zoveel ervaring hebben met export en dus bij het verkennen van de nieuwe markt wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Een essentieel onderdeel van oriëntatie op de buitenlandse markt is natuurlijk de taal. Zolang de andere partij goed Engels spreekt, komen veel Nederlanders waarschijnlijk nog wel een eindje als het gaat om mondelinge communicatie. Bij Frans en Duits wordt dat al een stuk minder en zodra er in het Spaans, Italiaans, Russisch of Pools gecommuniceerd moet worden, blijft het plotseling angstvallig stil.

Niet alleen voor u is het fijn als u weet dat uw teksten ook in andere landen zonder obstakels kunnen worden gebruikt, ook de (mogelijke) klant heeft baat bij documenten in zijn eigen taal. Het spreekt van respect voor je zakelijke partner wanneer je hem in zijn moedertaal aanspreekt. U ontvangt waarschijnlijk zelf ook liever een offerte in het Nederlands dan in het Duits.

Een reden om stukken niet te vertalen, of om het door iemand intern te laten doen, is vaak kostenbesparing. Het is nog maar de vraag of dat op de lange termijn ook werkelijk kostenbesparend werkt (een slechte vertaling werkt immers niet vertrouwwekkend), maar voor diegenen die alsnog twijfelen of ze het wel waard vinden hun stukken te laten vertalen, heeft de overheid een subsidieregeling in het leven geroepen, waardoor ondernemingen hun vertaalwerk 50% goedkoper kunnen laten doen. Overigens geldt deze regeling niet alleen voor het vertaalwerk wat nodig is voor de export, maar ook voor allerhande andere onontbeerlijke zaken die te maken hebben met marktverkenning, PR, juridisch advies, opleidingen etc.

Om erachter te komen of ook u in aanmerking komt voor vertaalsubsidie kunt u hier klikken.

We hopen u binnenkort te kunnen helpen bij het verkennen van nieuwe markten en werelddelen!

 

contact

Vertaalbureau Trador

Nachtegaallaan 45

4005 EB Tiel

NEDERLAND

T +31 (0)344-661690

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.